AZ Ekotherm s.r.o. - Zimní zahradyPřátelství 207/100, 104 00 Praha 10 - Uhříněves, tel.: 777 743 261 (dispečink), fax: 267 713 122, e-mail: kral@azeko.cz, web: www.azeko.cz
Cz En Ru
zimní zahrady
špaletová okna
dřevěná okna
vchodové dveře
AZ Ekotherm - výroba eurooken a dveří největší výrobce zimních zahrad v ČR
 

Aktuality ze společnosti AZ EKOTHERM

 15.4.2024 Veletrh For Garden je za námí.  Děkujeme všem, kteří nás na veletrhu navštívili a projevili zájem o naše výrobky.

Tým AZ Ekotherm.

13.4.2024 Veletrh For Garden je v plném proudu. Děkujeme všem, kteří nás na veletrhu navštívili a těšíme se na sobotní a nedělní návštěvníky. Pro inspiraci se podívejte na pár aktuálních fotografií z pátku.

Návštěvníci na stánku AZ Ekotherm   Stánek AZ Ekotherm   Špaletové okno AZ Ekotherm

 

 

4.4.2024 Zveme vás na výstavu ForGarden, na které budeme vystavovat celoroční zimní zahradu s trojskly v atraktivní barvě světlého dřeva a špaletové okno pro budoucí osazení v rámci rekonstrukce zámku Jince. Výstava bude probíhat v termínu 11. až 14. dubna na výstavišti v pražských Letňanech. Najdete nás ve stánku 2A19.

Více na : https://for-garden.cz/

Těšíme se na vaši návštěvu.

 

26.2.2024 technologie pro stavbu zimních zahrad lze využít i ipro zasklen schodiště mezi domy.Stavbu realizovali pracovníci střediska zimních zahrad AZ Ekotherm.









Propojení domů























 

19.12.2023  Vážení přátelé, zákazníci, kolegové,

blíží se konec roku 2023 a tak mi dovolte, abych vám poděkoval za veškerou spolupráci a  přízeň v uplynulém roce a popřál Vám klidné prožití svátku vánočních. Do příštího roku 2024 Vám přeji zejménena zdraví, štěstí, a úspěch v osobním i pracovním životě.

 Ing. Libor Král, ředitel společnosti AZ Ekotherm

 

Veselé vánoce

 

1.11.2023   Rádi bychom vás srdečně pozvali na Den otevřených dveří našeho obchodního střediska špaletových oken!

Datum: 11.11.2023 (sobota)                                                                
Čas: 9 - 13 hodin
Místo: Praha - Horní Počernice, Náchodská 140/616

Rádi se  se s Vámi podělíme o naše zkušenosti s realizací špaletových oken! Bude to skvělá příležitost pro Vás seznámit se s našimi produktovými řadami a dozvědět se více o výhodách, které špaletová okna nabízejí a o podmínkách při jejich realizaci. V klidu si budete moci prohlédnout vzorky špaletových oken a jejich doplňků.

Prosím, dejte nám vědět, zda se zúčastníte, abychom mohli akci lépe plánovat na: hopo@azeko.cz nebo na telefonní číslo: 281 924 974.

Těšíme se na Vás !


 

28.10.2023 v průběhu září a řijna realizovalo středisko zimních zahrad společnosti AZ Ekotherm velmi zajímavou stavbu v Šestajovicích. Zimní zahrada je z dubu a je určena pro celoroční užití, neboť je osazena izolačními trojskly. Zajímavé jsou také ozdobné prvky a frézování, které podtrhují jednotný styl domu. Střecha zimní zahrady je částečně zelená a částečně prosklená bezpečnostním trojsklem. Užitné vlastnosti zimní zahrady také rozšiřuje navazující pergola.

Atypická zimní zahrada   Celoroční zimní zahrada   Kombinovaná střecha zimní zahrady

 

26.9.2023 V průběhu měsíce září probíhala v Praze Horních Počernicích realizace výměny oken a zateplení stropu v rámci dotace Nová zelená úsporám light . Společnost AZ Ekotherm dodávala špičková okna EURO 92 s izolačními trojskly s koeficientem prostupu tepla okna Uw = 0,7 W/m2K. Zateplení stropu dodávala spolupracující firma. Pracovníci AZ Ekotherm zajišťovali od počátku pro zákaznici dotace na obě akce, které koordinovali. Na snímku je zateplení stropu, dům s okny před a po výměně oken.

Pohled na zateplení stropu domu  Pohled na dům před výměnou oken   Okna po výměně

 

27.8.2023 Rádi bychom vám ukázali realizaci atypického proskleného krčku mezi dvěma domy, kterou naše společnost provedla koncem minulého roku. Jedná se o zcela netypické řešení v provedení EURO 92 s izolačními trojskly. Stavba je zcela opláštěna hliníkovým systémem Gutmann.

Prosklený krček z dřevohliníku  Krček - pohled z interieru

 5.7.2023 v současné době realizují pracovníci střediska zimních zahrad atypickou pergolu v Roudnici nad Labem. Pergola, která navazuje na restauraci, bude sloužit jako venkovní kavárna. Střecha je z jednoduchého bezpečnostního skla, boky jsou vyplněny laťovou aplikaci pro budoucí umístění převislých rostlin. Zaujme i pěkná kombinace konstrukce ve světle šedé lazuře a latěk v barvě světlého dubu.

Pergola AZ Ekotherm v Roudnici  Restaurace s pergolou AZ Ekotherm

15.6.2023 Zimní zahrada může být realizována taky jako atypický skleník. V zimě výborně poslouží pro úschovu středomořských rostlin v nádobách, na jaře se osvědčí při předpěstování sazenic a během léta jej můžete úspěšně  použít pro pěstování paprik, rajčak, okurek nebo třeba lilků. Výhodou je, že plody rychleji dozrají a nezničí je první podzimní mrazíky. Tuto relizaci provedli pracovníci AZ Ekotherm v roce 2018. Podívejte se jak zelenina roste dnes a jak skleník zapadl do atmosféry zahrady.

rostliny v zimní zahradě  Atypický skleník AZ Ekotherm  Atypický sklení perfektně zapadne do atmosféry zahrady

24.4.2023 Velmi zajímavé dodávky jsme dělali pro Atelier Hra. Na realizacích v Bedřichově a Tupadlech jsme se podíleli dodávkami výplní otvorů. Podívejte se na následující odkazy.

 Sauna Bedřichov:

https://www.atelierhra.cz/index.php/portfolio/sauna_bedrichov/

Chata Tupadly:

https://www.atelierhra.cz/index.php/portfolio/chata-tupadly/

 21.4.2023 Děkujeme Vám za návštěvu a Váš obrovský zájem o naši expozici na jarním veletrhu FOR GARDEN 2023, kde  kromě vystavované zimní zahrady budilo velký zájem také špaletové okno vyrobené pro pozoruhodnou rekonstrukci zámku Bzí.

expozice AZ EKOTHERM  FOR GARDEN 2023

5.4.2023 minulý měsíc jsme nedaleko  Mladé Boleslavi dokončili realizaci svislého prosklení pergoly s pevnou střechou. Zákazník již měl od naší spoečnosti některé díly prosklené a po získání zkušeností se rozhodl zasklít pergolu celou. Vznikl mu tak krásný prostor k celoročnímu užívání.

Prosklení pergoly   AZ Ekotherm svislé prosklení

8.3.2023 Rádi Vás uvítáme na veletrhu FOR GARDEN na výstavišti PVA EXPO Letňany v Praze ve dnech 30.3.-2.4.2023 na našem stánku 1A22. Můžete si prohlédnout zimní zahradu s izolačními dvojskly o rozměrech 4,5 * 3 metry se zdvižně-posuvným HS portálem v čelní stěně, historické špaletové okno a další výrobky naší společnosti.

1.3.2023 pracovníci střediska oken osazují v současné době okna v deseti domech v Podchlumí. Podívejte se na fotografie z realizace.

Osazování oken akce Podchlumí      Osazování oken AZ Ekotherm   Akce Podchlumí      Osazování oken pomocí jeřábu

27.02.2023 naši montéři dokončili dodávku zimní zahrady nedaleko Říčan. Montáž byla složitá vzhledem k omezené výšce stávajícího objektu. Zimní zahrada je celoročně užívatelná, neboť je v provedení EURO92 s izolačními trojskly.  Dodávka byla kompletní i se stínícími prvky.

Zimní zahrada nedaleko Říčan   Celoroční zimní zahrada

 25.02.2023 pracovníci střediska zimních zahrad provedli výměnu ateliérového okna v centru Prahy. Výměna proběhla s  respektem k původnímu provedení. Montáž byla extrémně náročná i proto, že se jednalo u starý dům bez výtahu. Takže montéři museli vynést všchny díly v rukou po schodech.

Ateliérové okno v centru Prahy   Výměna ateliérových oken v původním stylu

 

 31.12.2022 Vážení přátelé, zákazníci, kolegové,

blíží se konec roku 2022 a tak mi dovolte, abych vám poděkoval za přízeň a spolupráci. Do roku 2023 vám přeji hodně zdraví, štěstí a aby se nám společně dařilo. Pevně doufám, že nastávající rok prožijeme v klidu a míru.

 Ing. Libor Král, ředitel společnosti AZ Ekotherm

Vánoce 2022

 

 19.12.2022 montéři divize zimních zahrad montovali nedaleko Berouna atypickou pergolu u zákaznice, která již má naši zimní zahradu. Opakovaná zakázka od našeho zákazníka vždy potěší, neboť to svědčí o jeho spokojenosti. Podívejte se na fotografie z průběhu montáže.

Atypická pergola nedaleko Berouna  Pohled na stavbu pergoly

28.11.2022 minulý týden montovali naši montéři atypickou sestavu v Praze Libní. Jednalo se o výměnu původního výkladce a dveří za nový výrobek AZ Ekotherm. Podívejte se na fotografie z montáže.

Montéři sundali ochranou mříž Pohled na montáž z interieru  Namontovaná výkladní skříň a dveře

 

15.11.2022 V Olomouci právě realizují naši montéři zimní zahradu v antracitové barvě. Čelni stěna je osazena HS portálem. Zahrada má automatické větrání pomocí horních sklopných oken, které jsou osazeny servomotory. Požadovaná teplota se nastavuje termostatem.

Zimní zahrada v Olomouci   HS-portál v zimní zahradě

 

7.11.2022 Pracovníci divize zimních zahrad právě realizují nedaleko Berouna bílou rohovou zimní zahradu. Kromě zajímavého tvaru s nárožím je zimní zahrada zajímavá i tím, že je osazena HS portálem o šíři křídla 3,4m.

Rohová zimní zahrada u Berouna  Rohová zimní zahrada AZ Ekotherm

 2.11.2022 V polovině měsíce října jsme dokončili výměnu špaletových oken v celém domě ve Slezské ulici v Praze č.p.109. Výměna proběhla tak profesionálně, že není ani poznat, že se jedná o nová okna s výbornými tepelně-izolačními a protihlukovými vlastnostmi.

 

Výměna oken Slezská 109

13.10.2022 Koncem léta dokončili pracovníci divize špaletových oken velmi zajímavou realizaci Pod Vyšehradem, Podívejte se , jak se společnost AZ Ekotherm vypořádal s dodávkou atypických oken.

Atypická špaletová okna AZ Ekotherm    Atypické dveře AZ Ekotherm

30.9.2022  Celoroční zimní zahradu s izolačními trojskly osazenou HS portály realizovali procovníci divize zimních zahrad AZ Ekotherm  nedaleko Bruntálu. Zahrada byla dokončena minulý týden. Za zmínku stojí i atypické obložky mezi domem a HS portálem.

Celoroční zimní zahrada AZ Ekotherm  Zimní zahrada u Bruntálu

  28.9.2022 montéřii AZ Ekotherm právě  dokončili výměnu oken a balkonových dveří domu na adrese Sokolovská 104. Dům neni na hlavní ulici, ale stojí ve vnitrobloku a není z hlavní ulice vidět. Zde také malovali naši pracovníci venkovní fasádu kolem nových prvků.

Výměna oken na Sokolovské 104

12.9.2022 v současné době dokončují pracovníci AZ Ekotherm dodávku a montáž oken v domě v Radhošťské ulici 14 v Praze. Na domě byla vyměněna všechna okna za výrobky společnosti AZ Ekotherm.

Dům v Radhošťské ulici

 

6.9.2022 montéři špaletových oken společnosti AZ Ekotherm  dokončili montáž v hotelu Savoy v Keplerové ulici na pražských Hradčanech. Podívejte se na ukázku atypického obloukového okna, které je orientováno do dvora hotelu.

Atypické okno v Hotelu Savoy

 

28.8.2022  netypickou celoroční zimní zahradu realizuje v současné době středisko zimních zahrad AZ Ekotherm. Zahrada, která se nachází nedaleko Brna, je osazena izolačními trojskly a v čele má HS portál. Zajímavostí je příprava na zelenou střechu, která bude zimní zahradu pokrývat. Také ukotvení zimní zahrady ke svislým stěnám srubu nebylo jednoduché.

Atypická zimní zahrada u Brna   Zimní zahrada se zelenou střechou    Zimní zahrada AZ Ekotherm

  25.7.2022 Při návštěvě levandulových polí nedaleko hory Říp jsem si pohledem připomenula realizaci naší zimní zahrady z roku 2007. Vlastní realizace byla docela dobrodružná, neboť nad rozestavěnou zimní zahradou se v lednu 2007 přehnala bouře Kyril. Vše dopadlo dobře, konstrukce vše vydržela a dnes se majitelé mohou radovat z nádherného výhledu na levandulová pole.

Levandulová pole pod zimní zahradou

 

7.6.2022  Je vždy příjemné, když se ozvou spokojení zákazníci s objednávkou dalších návazných služeb. Tentokrát se jedná o zákazníky u Příbrami, kterým jsme v loňském roce montovali zimní zahradu. Letos by rádi zahradu zastínili speciální markýzou na zimní zahrady. Pracovníci střediska zimních zahrad se rádi  této zakázky ujali.

Zimní zahrada u Příbrami  Zimní zahrada AZ Ekotherm

 

18.5.2022 Na začátku tohoto roku  prováděli pracovníci divize historických oken výměnu oken v jednom přízemním bytě v Praze 5, Zborovská 26. Okna jsou dobře viditelná z pozice chodce, který jde po chodníku .

Pohled na okna ve Zborovské 26

 

20.3.2022    Pracovníci divize historických oken  vyměnili původní špaletová okna v Praze 10 - Vršovicích, v ulici Minská 4 za nová okna se špičkovými tepelně-izolačními parametry Uw=0,9 a zvukově-izolačními parametry Rw=46 dB. Navzdory velké změně technických parametrů se vzhled oken prakticky nezměnil.

Praha 10 - špaletová okna

14.3.2022 Pracovníci divize zimních zahrad montovali v Hostivicích celoročně obyvatelnou zimní zahradu Rivieru 92. Tato zimní zahrada, která je vyrobená z lepeného dřevěného profilu EURO IV92, je osazena izolačními trojskly koeficientem prostupu tepla ug = 0,6 W/m2K. Zimní zahrada Riviera 92 obdržela na prestižním veletrhu ForGarden cenu GrandPrix.

Zimní zahrada Riviera 92  Riviera 92 pohled z boku   Cena Grand Prix

 3.3.2022 výměna historických špaletových oken může probíhat postupně. Bývá zvykem nejprve vyměnit okna na pohledové fasádě a následně v druhé etapě okna do dvora. Tímto způsobem byla například vyměněna okna na zajímavém domě v Budečské ulici v Praze.

Špaletová okna AZ Ekotherm Praha   Okna v Budečské ulici - detail

 

 24.1.2022 V průběhu loňského roku realizovala divize špaletových oken výměnu historických oken v Keramické ulici. V první etapě proběhla výměna oken na přední fasádě a následně také do dvora. Podívejte se jak dnes obě strany domu vypadají.

Čelní fasáda v Keramické ulici  Zadní fasáda v Keramické ulici

 22.12.2021 Vážení přátelé, zákazníci, kolegové,

blíží se Vánoce a konec roku 2021 a tak mi dovolte, abych vám poděkoval za vaši přízeň a pomoc. Přeji vám klidné a ničím nerušené prožití svátků vánočních a do roku 2022 hlavně zdraví, štěstí, úspěch a víru.

 Ing. Libor Král, ředitel společnosti AZ Ekotherm

Šťastné vánoce a štěsti do roku 2022

 

13.10.2021  divize špaletových oken  dokončuje 1. etapu veřejné zakázky "Výměna špaletových oken v Státním úřadu pro jadernou bezpečnost" . Jedná se o nemovitou kulturní památku v památkové rezervaci v Praze 1, která se nachází na rohu Senovážného náměstí a Dlážděné ulice.

Nemovitá kulturní památka v Praze 1
 

 9.10.2021 Podívejte se, jak pokračuje realizace velké zimní zahrady u bytového domu v Praze 2. Jsou osazeny všechny svislé stěny a krokve a v současné době probíhá pokládka střešních skel a klempířské práce.

Pohled na interier zimní zahrady Pohled na rozestavěnou zahradu z venku

27.9.2021 Takto vypadá zimní zahrada ve Frenštátě pod Radhoštěm po ukončení první etapy montáže. Jsou namontovány všechny svislé prvky a krokve. Zahrada je zabezpečená proti vodě. Na místě byla zaměřena střešní skla a specifikovány atypické klempířské prvky. Druhá etapa představuje montáž střešních skel a klempířských prvků.

Zimní zahrada po doončení 1. etapy

17.9.2021 Zajímavé rozšíření obytného prostoru v současné době realizují pracovníci divize zimních zahrad ve Frenštátě pod Radhostěm. Montáž je součástí stavby a prosklená část s izolačními trojskly příjemně rozšíří a prosvětlí obytnou část domu. Frenštát se nachází v podhůří Beskyd a prodloužení jarní a podzimní sezony bude určitě příjemným prvkem domu.

Rozšíření obytné části domu zimní zahradou Pohled na zimní zahradu zevnitř

2.9.2021 Středisko zimních zahrad společnosti AZ Ekotherm zahájilo minulý týden zajímavou stavbu zimní zahrady na terase bytového domu v Praze 2. Jedná se o rozsáhlou realizaci s šířkou čelní stěny 17m.

Prosklení terasy v Praze 2   Prosklení terasy - pohled na montáž

 9.7.2021 Před časem jsme vás v reportáži  informovali o stavbě altánu nedaleko od Prahy. Podívejte se, jak zdařilá realizace altánu, provedená pracovníky střediska zimních zahrad společnosti AZ Ekotherm, vypadá  v pozadí za již vzrostlou vinicí dnes. Nenecháte se inspirovat ?

Altán uprostřed vinice

 

15.6.2021  Montéři střediska zimních zahrad společnosti AZ Ekotherm právě dokončili zajímavou zimní zahradu nedaleko Litomyšle. Zimní zahrada má stěny v provedení "HS portály" a je plně vybavena stínící technikou od spolupracující společnosti Climax. Pracovníci AZ Ekothermu namontovali markýzu a ziproly. Vše je zaměřeno přesně na míru zimní zahradě a laděno do přírodních barev dle přání zákazníka. Veškerá stínící technika je ve standardu Somfi.

Zimní zahrada AZ Ekotherm nedaleko Litomyšle

  16.5.2021 Pracovníci střediska historických oken společnosti AZ Ekotherm  provádí v současné době výměnu špaletových oken ve Veletržní ulici. Součástí je i příprava na montáž  dřevěných žaluzií v přízemí. Celek působí velmi autenticky.

 AZ Ekotherm okna ve Veletržní 11  Okno AZ Ekotherm osazené dřevěnou roletou

13.5.2021 Podívejte se na nové fotografie dokončené výměny oken v ulici U Smaltovny. Za pozornost rozhodně stojí celkový pohled na fasádu. Středisko špaletových oken AZ Ekotherm odvedlo velmi dobrou práci.

Špaletová okna AZ Ekotherm    Pohled na vyměněná okna U Smaltovny

2.5.2021 Pracovníci střediska montáže oken dokončili v minulém měsíci osazení špaletových oken v Praze v ulici U Smaltovny. Za pozornost stojí lomené okno v čelní fasádě domu. Zajímavé detaly můžete vidět i na zadní fasádě.

AZ Ekotherm - lomené okno  AZ Ekotherm detail zadní fasády  Pohled na zadní fasádu

 15.4.2021 Divize zimních zahrad společnosti AZ Ekotherm provádí aktuálně velmi netradiční stavbu zastřešení lodžie v devátém patře  bytového domu v Praze 4. Pro velmi složitou zimní zahradu tohoto typu je nutné mít veliké zkušenosti z oboru a dobře zvládnutou statiku. Nicméně se šikovnými montéry a za pomoci techniky je možné zvládnout i takovou stavbu.

Nevšední zastřešení lodžie v Praze 4

7.4.2021 Pokud se zajímáte o zimní zahrady AZ Ekotherm a nevíte jak pod ni připravit základovou desku, můžete se podívat na nově vytvořené výkresy Základů pro zimní zahrady v sekci Produkty, podklady. Výkresy vytvořili pracovníci AZ Ekotherm a jsou platné pouze pro základy pod zimní zahrady vyrobené společnosti AZ Ekotherm.

19.3.2021 další zimní zahradu realizuje středisko zimních zahrad v Bruntále. Při realizaci navazují na stávající zimní zahradu, která je sice plastová, ale majitelé viděli práci společnosti AZ Ekotherm u známých, líbila se jim, tak se nezalekli ani kombinace materiálů. V nové části zimní zahrady bude vířivka.

Nová zimní zahrada v Bruntále  Zminí zahrada navazuje na stávající zimní zahradu 

 8.3.2021 Navazujeme na reportáž z 5.2.2021 o montáži atypické zimní zahrady v Zábřehu. Minulý týden pokračovaly dokončovací práce a proběhla montáž klempířských prvků. Jak vypadá zimní zahrada, jejíž montáž byla započata 29.1.2021, v současné době, se můžete podívat na přiložených snímcích. Jak je vidět z fotografií, prakticky celá montáž zimní zahrady probíhala za přítomnosti sněhové nadílky.

Zimní zahrada v Zábřehu na Moravě   Zimní zahrada- pohled do interieru

1.3.2021 Montáž oken a výkladců v nadlimitních velikostech není jednoduchá záležitost. Jen pro představu - výkladec o rozměru cca 2x3 m provedený v izolačním trojskle má hmotnost 350kg. Manipulace s takovým kolosem už není možná bez odpovídající techniky. Podívejte se, pomocí jakého stroje se takový gigant usazuje.

stroj na usazování prosklených výkladců

15.2.2021 Pracovníci divize oken v pátek namontovali okna do domu na Bělohorské ulici v Praze. Vzhledem k velmi nízkým  teplotám se jednalo o nesmírně náročnou montáž, nicméně kolegové ji zvládli na jedničku. Podívejte se na aktuální fotografii z dnešního dne.

Montáž oken v Bělohorské ulici v Praze

 5.2.2021 Pokračujeme v reportáži o montáži atypické zimní zahrady v Zábřehu. Kolegové poslali čerstvé snímky přímo ze stavby, takže se můžete prakticky v reálném čase podívat jak práce pokračují.

Montáž zimní zahrady v Zábřehu  Postup montáže neobvyklé zimní zahrady

 3.2.2021 Pracovníci divize zimních zahrad společnosti AZ Ekotherm se ani v zimě nevyhýbají složitým řešením zimních zahrad. I v horších klimatických podmínkách zvládnou realizaci ve členitém prostoru s atypickým půdorysem. Na tuto stavbu v Zábřehu je opravdu nutné mít dobré technické znalosti a zároveň umět perfektně zvládnout tesařské, truhlářské i klempířské řemeslo.

AZ Ekotherm realizace Zábřeh  Průběh stavby zimní zahrady

 29.1.2021 Ani v zimě se nemusíte obávat realizace zimní zahrady. V této zimní zahradě, která je již před dokončením, mohou její majitelé uvítat příchod jara. Realizace v Novém Městě nad Metují byla provedena navzdory zasněženému terénu, který je v této lokalitě a období obvyklý. Pracovníci AZ Ekotherm právě dokončují klempířské práce včetně napojení na stávající střechu domu.

AZ Ekotherm zimní zahrada v zimě

 20.1.2021 Divize zimních zahrad  v tomto zimním období realizuje v Líbeznici pergolu, která je částečně prosklená a částečně má pevnou střechu. Pergola bude sloužit jako přístřešek pro auto a má vzhledem k malému prostoru netypické odvodnění. Při pohledu z ulice bude pergola kryta atikou. Pracovníci AZ Ekotherm právě pokládají bezpečnostní střešní skla. FS portály, které jsou na fotografii jsou rovněž dodávkou společnosti AZ Ekotherm spol. s r.o..

 AZ Ekotherm stavba pergolyZajímavé stání pro auto

 27.12.2020 Vážení přátelé, zákazníci, kolegové,

blíží se konec roku 2020 a tak mi dovolte, abych vám poděkoval za veškerou přízeň a pomoc v tomto dost těžkém roce a popřál vám do příštího roku zdraví, štěstí, úspěch a víru. Myslím, že je důležité věřit, že život bude zase normální.  Vždyť přece všichni dobře víme, "že všechno zlé vždy přejde, nějak to vydržíme, jinak to nejde".

 Ing. Libor Král, ředitel společnosti AZ Ekotherm

 Vánoce v zimní zahradě

 7.12.2020 realizace repliky vstupnu do pavilonu Říp v Lázních Mšené je u konce. Pracovníci divize zimních zahrad společnosti AZ Ekotherm odvedli opravdu velmi dobrou práci. Při realizaci takového díla nejde jen o to dobře zvládnout řemeslo, ale také navrhnout stavbu s dobrými technickými parametry a při tom nenarušit estetický charakter stavby. Přesvědčte se sami, zda se to kolegům povedlo.

Pavilon Říp vstup do lázeňské budovy   Detail vstupu Lázně Mšené    Raplika vstupu do pavilona Říp Lázně Mšené

2.12.2020 Letos již oslavu svátku Beaujolais Nouveau 2020 ve vaši zimní zahradě nestihnete. Je ale čas pripravit se na příští rok tak, abyste si mohli třetí čtvrtek v listopadu 2021 vychutnat láhev výborného Beaujolais Nouveau ve vaší zimní zahradě. Stejně jako to udělal náš zákazník, který se s námi podělil o tuto pěknou fotografii. Dobré víno v naší zimní zahradě opravdu chutná.

Dobré víno v kvalitní zimní zahradě

 

1.12.2020 pracovníci divize zimních zahrad dnes pokračovali v realizaci repliky vstupu do pavilonu Říp v Lázních Mšené. Po uložení střešních skel pokračují dokončovacími pracemi, konkrétně pokládkou pálenou střešní krytinou "prejz" , tak aby kopie stavby byla dokonalá. Podívejte se na fotografie z realizace této atypické pergoly.

Pokládka prejz v Lázních Mšené   Atypická pergola se střešními skly

 8.11.2020 V březnu 2020 provedli pracovníci divize zimních zahradspolečnosti AZ Ekotherm rekonstrukci vchodu do lázeňské budovy v Lázních Mšené. Zákazník ocenil přístup a schopnosti našich pracovníků zadáním další krásné atypické zakázky v  objektu lázní. Replika původní stavby je navrhovaná a realizovaná podle dobových fotografií. Stavba obsahuje řadu atypických prvků jako jsou oblouky, vysoké kulaté sloupy atd. Jsme rádi, že jsme získali pro tuto další stavbu důvěru zadavatele a  jsme přesvědčeni, že neexistuje v České republice mnoho firem, které by se dokázaly se zadaným  úkolem poprat. Podívejte se na fotografie ze zahájení stavby.

Zahájení atypické stavby Lázně Mšené   Detail atypické pergoly Lázně Mšené   Pohled na atypickou pergolu AZ Ekotherm

O průběhu stavby vás budeme ještě informovat.

 1.11.2020 Pracovníci divize historických oken provedli výměnu oken v Husitské ulici v Praze. Podívejte se na  fotografie domu před a po výměně oken.

Bytový dům v Husitské ulici před výměnou oken  Dům v Husitské ulici s okny AZ Ekotherm   Detail nového okna  

 20.10.2020 Rádi bychom se podělili o zajímavé fotografie zastřešení bazénu v Jesenici, který pracovníci divize zimních zahrad realizovali v září tohoto roku. Nevšední konstrukce zaujme zejména provedením střechy ve tvaru rotundy a zajímavým napojením na dům.

Zastřešení bazénu Jesenice   Zastřešení bazénu - pohled do interieru

 

 13.10.2020 Pracovníci divize oken ještě před výstavou ForGarden provedli výměnu oken ve stylové prvorepublikové vile v Praze Uhříněvsi. Protože v napjaté atmosféře před veletrhem nebyl pro prezentování výsledků jejich práce čas, podělíme se s vámi o fotografie s malým zpožděním.

Pohled na vilu v Uhříněvsi  Pohled na okna zevnitř  Schodiště vily v Uhříněvsi

27.9.2020 Veletrhy ForGarden a ForArch jsou již u konce. Počet návštěvníků na našem stánku mile překvapil a předčil naše očekávání. Ještě jednou děkujeme všem, kteří projevili zájem o naše výrobky a těšíme se, že se setkáme na našich provozovnách nebo při realizaci oken či zimní zahrady.

24.9.2020 Veletrhy ForGarden a ForArch  se blíží do finále. Ještě v pátek a v sobotu budou otevřeny brány veletrhů v pražských Letňanech, aby uvítaly zájemce o výrobky z oblasti stavebnictví a zahrad. Společnost AZ Ekotherm vystavuje zimní zahradu a špaletové okno pro historickou zástavbu. 

Aktuální stánek AZ Ekotherm

 

Děkujeme všem, kteří nás v této složité době na veletrhu navštívili, a těšíme se na další zájemce o naše výrobky.

 

Ministerstvo zdravotnictví ČR: Veletrhy běží dál!

Přestože ve středu 16. září oznámilo ministerstvo zdravotnictví zavedení zpřísňujících protiepidemických opatření, veletrhy zůstávají v nastaveném režimu a podzimní veletržní sezóna v Letňanech pokračuje podle plánu. Jak ukázaly již realizované akce AUTOSHOW PRAHA, FOR PETS a FOR DECOR & HOME, na výstavišti PVA EXPO PRAHA se úspěšně podařilo nastavit zdravotně-organizační opatření, která maximálně zajišťují bezpečnost a komfort návštěvníků a vystavovatelů.

 

 10.9.2020 Veletrh ForGarden se bude konat společně s veletrhem ForArch v termínu od 22.9.2020 do 26.9.2020 na výstavišti v pražských Letňanech.

Společnost AZ Ekotherm bude vystavovat ve stánku 1H125 atypickou zimní zahradu v provedení s izolačním dvojsklem a s nízkým sklonem střechy, Ve svislých stěnách uvidíte HS portál a posuvně-sklopné dveře.  Oblast oken bude zastupovat  špaletové okno.

Držte nám palce, abychom se s vámi opět mohli na veletrhu potkat a ukázat vám, co nového v naší firmě vyrábíme. Těšíme se na vaši návštěvu.

25.8.2020 Pracovníci divize oken společnosti AZ Ekotherm včera provedli dodávku a montáž oken v provedení EURO IV92 do novostavby rodinného domku nedaleko Nymburka. Montáž proběhla ve výborné kvalitě a rychle. Balkonová stěna i dveře byly usazeny na Purenit, tak aby byly potlačeny případné tepelné mosty. Světlá, dřevěná okna a dveře v barvě zlatého dubu působí v záplavě černých, často plastových oken, neuvěřitelně svěže a nadčasově. Klasický dům s dřevěnými prvky na český venkov rozhodně patří a podobné stavby jen podtrhují malebnost krajiny a venkovský styl života.

Venkovský dům nedaleko Nymburka  Detail balkonové stěny a dveří  Detail kotvení balkonové stěny na Purenit

 

20.8.2020 V březnu pracovníci střediska zimních zahrad provedli rekonstrukci původního zastřešení vstupu do  lázeňské budovy v Lázních Mšené. Dnes si již můžete prohlédnout rekonstruovaný vstup v plné kráse.

AZ Ekotherm - Lázně Mšené celkový pohled AZ Ekotherm - pohled na střechu

29.6.2020 Je milé vidět kvalitní práci AZ Ekotherm v kontextu ukončené rekonstrukce starého domu. Dodávka oken do budovy obecního úřadu v Zákolanech proběhla již před dvěma lety. Nyní však krása oken vynikla v citlivě rekonstruované fasádě domu.

AZ Ekotherm -okna v Zákolanech AZ Ekotherm - Obecní úřad Zákolany Rekonstruovaný Obecní úřad v Zákolanech

  9.6.2020 Středisko historických oken společnosti AZ Ekotherm dokončilo 18.5.2020 dodávku a montáž repliky krásných historických oken v Jablonci.

Historická okna AZ Ekotherm v Jablonci Detail historického okna AZ Ekotherm Pohled na historická okna AZ ekotherm

12.5.2020 Pro změnu máme pro vás aktuální informace z divize historických oken. Nedávno proběhly dvě realizace v Legerově ulici v Praze 2. V jednom z objektů sídlí hasičský záchranný sbor. Třetí realizací je  dům na rohu  Legerovy a Tyršovy ulice. Všechny stavby jsou již od nás dokončeny. Okna byla měněna jen v některých podlažích jednotlivých domů.

Realizace historických oken AZ Ekotherm Realizece AZ Ekotherm v Praze 2 

Historická okna AZ Ekotherm  Detail historického okna AZ Ekotherm

 

 

16.4.2020     Blížíme se do finále.  Zimní zahrada je kompletně zasklena. Velikonoční svátky nám prodloužily termín dodání střešních skel, ale i ta jsou již na svém místě a tak můžeme pokračovat instalací klempířských prvků.

montáž klempířských prvků zimní zahrady

 

31.3.2020    Pokračujeme v montáži zimní zahrady. Obvodové stěny a  krokve jsou namontovány, střešní skla jsou zaměřena, objednána a nyní čekáme na jejich dodání.

průběh montáže zimní zahrady AZ EKOTHERM

30.3.2020  Zahájena montáž obvodových stěn zimní zahrady. Navazujeme na předchozí aktualitu. Dnes jsme zahájili montáž obvodových stěn zimní zahrady, které předcházelo položení hydroizolační fólie a instalace podkladových profilů z vysocekvalitního materiálu PURENIT.

montáž obvodových stěn zimní zahrady AZ EKOTHERM

 29.3.2020 Vyrábíme a montujeme stále bez omezení ! V pátek dne 27.3.2020 jsme zahájili další montáž zimní zahrady v Praze. Se souhlasem zákazníka budeme tuto montáž průběžné dokumentovat a budeme Vás o ní informovat. V první fázi proběhla příprava základů a základové desky. V pátek jsme vybourali stávající plastové okno a instalovali dřevěné balkónové dveře pro vstup do budoucí zimní zahrady, která je vyrobena a připravena k expedici. V pondělí 30.3. zahajujeme samotnou montáž.

zimní zahrada AZ EKOTHERM Praha   vybourání stávajícího plastového okna montáž dřevěných balkónových dveří

25.3.2020 Prohlášení ředitele AZ Ekotherm

Ubezpečuji všechny naše zákazníky, že naši montéři montují s ochranými rouškami, kterých má společnost dostatečné množství a jsou poučeni o pravidlech chování v Nouzovém stavu.

V Praze 25.3.2020       Ing. Libor Král , ředitel společnosti

Aktuálně -15.3.2020 15.10 hod.

Provoz společnosti AZ Ekotherm nepřerušen. Výroba, dodávky a montáže probíhají bez omezení. Obchodníci jsou připraveni u telefonů a na e-mailech.

 10.3.2020 v souvislosti s mimořádným opatřením Bezpečnostní rady státu vám s politováním sdělujeme, že nebude v plánovaném termínu 26.-29.3.2020 probíhat veletrh For Garden, kterého se měla naše společnost zúčastnit v roli vystavovatele. Níže uvádíme oficiální sdělení společnosti ABF. Více se můžete dočíst na webových stránkách veletrhu ForGarden.

Aktuální sdělení společnosti ABF, a.s. k opatření Bezpečnostní rady státu :

Vážení návštěvníci, obchodní a mediální partneři,

v souvislosti s mimořádným opatřením vydaném dnes 10. 3. 2020 Bezpečnostní radou státu se odkládají všechny naše veletržní a jiné akce s předpokládanou účastí nad 100 osob. Opatření se týká nejbližších akcí pořádaných v PVA EXPO PRAHA.

V nejbližších dnech vás budeme informovat o dalším postupu.

 6.3.2020 Pracovníci střediska zimních zahrad právě zahájili rekonstrukci původního zastřešení vstupu do  lázeňské budovy v Lázních Mšené. Konstrukce původního zastřešení má sloupy vysoké  3,5 m, délka krokví je 5 m. Konstrukce střechy má zajímavý hvězdicový tvar.

 

Hvězdicová konstrukce AZ Ekotherm  Pohled na zastřešení AZ Ekotherm

 

 3.3.2020 Divize Zimních zahrad společnosti AZ Ekotherm zahájila montáž zajímavé oranžerie u Mělníka.

Oranžeria nedaleko Mělníka

 Pokud Vás tématika zimních zahrad zajímá, navštivte nás na veletrhu ForGarden 2020.

27.2.2020 Blíží se veletrh ForGarden ForGarden 2020

Společnost AZ Ekotherm se každoročně účastní veletrhu ForGarden.V letošním roce se  můžete těšit na zimní zahradu nové generace, která bude osazena izolačními trojskly a HS portály. Zimní zahrada je díky profilu rámu EURO92 a izolačním trojsklům určena pro celoroční užívání. Veletrh bude v pražských Letňanech od 26.3. do 29.3.2020. Stánek společnosti AZ Ekotherm najdete  v pavilonu 1 na místě 1A15.

Prohlídněte si vizualizaci připravovaného exponátu.

Vizulazace zimní zahrady AZ Ekotherm nové generace   Vizualizace zimní zahrady pro For Garden

 

 

6.2.2020 Divize zimních zahrad se pochlubila hned čtyřmi čerstvými realizacemi zimních zahrad, které montovala na území celé České republiky.

 Montáž zimní zahrady v jesenických horách v Bruntále v lednu dá zabrat i zkušeným a otužilým montérům. Jedná se o rozsáhlou realizaci osazenou velkými HS portály. Že to nemusí být legrace, je vidět na zasněženém snímku naší zimní zahrady. Montáž  v průběhu zimy vyžaduje striktní dodržování technologických předpisů, ale nejedná se o nic vyjímečného. Konstrukce lze montovat na připravený základ v průběhu celého roku.

Atypická zimní zahrada v Bruntále  Montáž zimní zahrady v extrémních podmínkách

 

Typovou zimní zahradu Riviera s doplňky jsme nedávno realizovali v Zelenči, nedaleko Prahy. Celá dodávka ( zimní zahrada, klempířské prvky i markýza)  je laděna do nevtíravé bílé barvy

 Bílá zimní zahrada v Zelenči

Malou, ale zajímavou zimní zahradu jsme realizovali v Újezdě nad Lesy. Součástí zakázky byla i dodávka bezpečnostního zábradlí. Majitelka nemovitosti nazývá žertem zimní zahradu domečkem pro soby. No, pro pejsky a kočičky jsme již několik zimních zahrad realizovali, ale pro soby je to poprvé. Snad abychom expandovali na sever :-).

Malá zimní zahrada v Újezdu nad Lesy

 

14.1.2020 Využijte zimní slevy.  V období realizace zakázek od 1.1.2020 do 31.3.2020 je ještě možné využít nabídku zimních slev. Na možnosti slev u jednotlivých produktů se ptejte na našich obchodních zastoupeních.

 

8.1.2020 V prosinci 2019 dokončilo středisko zimních zahrad tuto zajímavou realizaci v Kouřimi. Zimní zahrada potvrzuje nástup nových trendů v barvě i provedení. Zahrada je osazena HS-portálem a barevné provedení je antracitové barvě.

 AZ Ekotherm realizace v Kouřimi

 

23.12.2019

Kolektiv pracovníků AZ Ekotherm přeje všem svým zákazníkům, dodavatelům a spolupracovníkům klidné svátky vánoční a do roku 2020 zdraví, spokojenost a dobrou pohodu.

11.12.2019 Nabídka dárkového poukazu na zimní zahradu. Pokud stále nemáte originální dárek pro ty, co nejmáte nejraději, máme pro Vás typ. Pořiďte svým nejbližším zimní zahradu. Nabízíme Vám dárkový poukaz v ceně 100.000 až 500.000,- Kč, který můžete čerpat až do 30.6.2020. Zimní zahrada přinese do vaší rodiny pohodu a slunce. Pokud máte o tento originální dárek zájem kontaktujte nás na adrese zimni.zahrady@azeko.cz.

userdata/shopimg/azeko/file/presentace/Dárkový poukaz.pdf

 

22.11.2019 Vila v ulici U Ladronky 41, v Praze 6 opět v plné kráse.

Rádi se podělíme o krásné zaběry  citlivě rekonstruované vily v Praze 6. Vila se nachází v nádherném prostředí s výhledem na park Ladronka. Použitá nová okna se zúženým profilem  pro historickou zástavbu jsou zpracována do nejmenších detailů dle přání zákazníka. Před intenzivním jižním sluncem jsou okna chráněna specielním pokovením .

Pohled na rekonstruovanou vilu  Pohled i interieru- vila Ladronka  Vila Ladronka - pohled z boku

 11.11.2019 Středisko historických oken společnosti AZ Ekotherm chystá výměnu špaletových oken v domě v Opletalově 40, Praha 1. Dům je v současné době rekonstruován na hotel stavební společností Konstruktis, a.s..Pracovníci společnosti AZ Ekotherm připravili pro NPÚ dokumentaci a vzorek okna, který byl již památkáři odsouhlasen. V současné době se chystá vlastní realizace.

Opletalova vzorek okna

 

Pracovnice společnosti AZ Ekotherm pečlivě prohlíží detaily vzorku pro NPÚ. Je důležité, aby provedení bylo v souladu s odsouhlasenou  výkresovou dokumentací.

Dům v Opletalově ulici před rekonstrukcí

Pohled na dům v Opletalově ulici před rekonstrukcí a dodávkou nových oken.

8.10.2019 Zimní zahrada AZ Ekotherm v seriálu Jak bydlí čeští designeři  na portálu Lidovky .cz. Asi před třemi lety divize zimních zahrad společnosti AZ Ekotherm realizovala velmi zajímavou zimní zahradu pro manžele Stiborkovy. Zimní zahrada byla navržena v souladu s jejich požadavky. Vzhledem k nutnosti propojení se starým domem se jednalo  o velmi náročnou práci zejména  pro konstruktéra zimních zahrad Ing. Svobodu. Také montáž zimní zahrady tohoto typu předpokládá perfektní propracování detailů.  Tým montérů zimních zahrad se nelehké práce zhostil velmi dobře. Podívejte se na fotogalerii  z uvedeného článku.

 

 16.9.2019  Středisko Zimních zahrad AZ Ekotherm právě realizuje atypickou zimní zahradu v Praze 6 v šedé barvě. Zajímavé a atypické je členění zimní zahrady. Vstup do zimní zahray je přes FS portály. (Skládací dveře).

Atypická zimní zahrada v Praze 6

 

 

30.7.2019 Společnost AZ Ekotherm v současné době realizuje historická špaletová okna pro klášter Bosých Karmelitánek v Drastech nedaleko Prahy. Zajimavý článek o stehování Karmelitánek z Prahy do nového domova se dočtete na jejich webových stránkách.

 

 16.7.2019 Při procházce historickou Prahou cestou na francouzské trhy na Kampě, jsem si nenechala ujít prohlídku rekonstruovaného krásného domu v Nosticově ulici, přímo naproti ministersvu kultury. Společnost AZ Ekotherm se na rekonstrukci spolupodílela dodávkou těchto krásných historických oken.

Historická okna AZ Ekotherm v Nosticově ulici   Rekonstrukce v Nosticově ulici      Celkový pohled na dům

 

 

7.6.2019 Středisko zimních zahrad právě realizuje nedaleko Pelhřimova  zajímavou zimní zahradu s izolačními trojskly. Zahrada je zateplená a postavena na purenitu. Tvar je přizpůsobený schodišti.

Zimní zahrada u Pelhřimova

 

23.5.2019 V minulém týdnu jsme dokončili zajímavou dvoubarevnou realizaci špaletových oken ve Sládkově ulici v Praze. Provedení perfektně podthuje historický charakter domu.

 

AZ Ekotherm realizace Sládkova ul. Praha    Celkový pohled na provedení oken

2.5.2019 Připravili jsme pro vás sekci Používání a údržba oken a zimních zahrad. V sekci se dozvíte jak správně okna a zimní zahrady užívat a udržovat. Obsahuje i návod na opravu laků, mazání a seřizování oken. Věříme, že tato nová sekce bude pro naše zákazníky přínosem.

12.4.2019 Blíží se Den Země.  Těšíme se na Velikonoce a možná si ani na velikonoční pondělí nevzpomeneme, že 22. dubna má také svátek Země. Možná by se neškodilo zamyslet nad tím, co jsme Zemi,  kromě spousty odpadků, za poslední roky dali. Možná se nám ani nechce, protože většina z nás spíš bere než dává. Udělejme letos výjimku, vezměme přátele, děti nebo vnoučata a darujme Zemi strom.  Vždyť dřevo přece patří k tak snadno obnovitelným zdrojům. Zajistíme tak, že naše děti budou bohatší nežli my. A to si přece všichni přejeme.

 8.4.2019 Pracovníci divize zimních zahrad dokončili v Bášti rozšíření typové zimní zahrady Riviera z rozměru 3x4m na Rivieru 3x8m. Je to dobrý typ pro ty, kteří si pobyt v zimní zahradě oblíbili natolik, že ji chtějí využívat i jako jídelnu nebo třeba hernu pro děti. U typové zimní zahrady není rozšíření žádný problém, ale  v mnohých případech lze rozšířit i atypické zimní zahrady.

Rozšíření zimní zahrady Riviera

 

24.3.2019  Veletrh ForGarden 2019 je u již minulostí. Děkujeme  našim zákazníkům a příznivcům, že navštívili naš stánek. Doufám, že se jim vystavené exponáty líbily a že někteří z nich osloví naší společnost s přáním dodávky nových oken nebo zimní zahrady.  Těšíme se ná vás v našich provozovnách.

21.3.2019 Dnes byl zahájen veletrh ForGarden . Náš stánek je umístěn v hale 1/A15.  V expozici AZ Ekotherm vystavujeme zimní zahradu Toscana v neobvyklé barvě, špaletové okno pro starou zástavbu a HS Portál.  Kolegyně na výstavišti jsou připraveny podat vám informace k našim výrobkům a zodpovědět dotazy z oblasti zimních zahrad, špaletových oken a eurooken.

 Podívejte se na aktuální fotografie naší expozice :

 Špaletové okno AZ Ekotherm na ForGarden 2019    HS portály AZ Ekotherm    Zimní zahrada Toscana AZ Ekotherm

ForGarden

27.2.2019 Zveme Vás na veletrh ForGarden, který se bude konat v Praze na výstavišti PVA Letňany. Naše expozice je umístěna jako obvykle v hale 1/A15, Typicky jarní výstava je zaměřena na zahradu a bydlení. V expozici AZ Ekotherm uvidíte zimní zahradu Toscana v neobvyklé barvě a špaletové okno pro starou zástavbu.

Společnost AZ Ekotherm patří mezi úspěšné vystavovatele. V roce 2016 získala cenu Grand Prix za komplexní řešení celoročně obyvatelné typové zimní zahrady Riviera92.

Cena GrandPrix pro AZ Ekotherm

 Reportáž ze zimní montáže

 7.2.2019 čtvrtý den montáže. Altán je hotov včetně střechy a klempířských prvků.

Hotový altán AZ Ekotherm

 

5.1.2019 druhý den montáže altánu začal mrazivým ránem. Navzdory této skutečnosti se již v poledne rýsoval obrys střechy altánu. Zadní stěna byla uzavřena.

Mrazivé ráno          Montéři AZ Ektherm připravují střechu altánu

16:25 Pracovní směna končí, altán má uzavřenou střechu, osazeny dveře a okna, zítra se bude pokračovat na detailech.

Altán AZ Ekotherm po ukončení druhého dne montáže

4.1.2019 zahájili pracovníci střediska zimních zahrad AZ Ekotherm montáž atypického altánu. I když počasí z počátku montáži příliš nepřálo, již v poledne se rýsoval skelet altánu. Altán, který vychází ze zkušeností s historickými okny, je montován na připravenou základovou desku. O průběhu montáže budeme zájemce informovat v "přímém přenosu".

Auto AZ Ekotherm vjíždí 4. února  na pozemek s novým altánem     Montéři AZ Ekotherm vykládají altán z auta      Během prvního dopoledne stojí skelet altánu na připravené základové desce

 

28.1.2019  Montéři společnosti AZ Ekotherm spolu s techniky specializovaného střediska historických oken dokončili 15. ledna montáž a kompletaci historických oken v Opletalově ulici č.p.39. Dům, jehož výměna oken byla zahájena v září 2018, se nachází přímo naproti pražskému hlavnímu nádraží.

 

 

 12.1.2019 Divize zimních zahrad AZ Ekotherm právě realizuje zimní zahradu ve Františkových Lázních. Ta bude sloužit jako ochrana před nepřízní počasí, zejména před větrem. Vzhledem ke každoroční nadílce sněhu, je velmi vhodná podezdívka.

AZ Ekotherm realizuje ve Františkových Lázních

3.1.2019  Jako každý rok i letos se naše společnost zúčastní veletrhu For Garden, na který Vás srdečně zveme. V roce 2016 jsme odbrželi cenu Grand Prix za celoročně obyvatelnou zimní zahradu Riviera 92. Více na for-garden.cz/

Pozvánka na For Garden

28.12.2018     Přejeme všem našim zákazníkům a obchodním partnerům mnoho štěstí, zdraví a spokojenosti v roce 2019.

Za zimní zahrady AZ Ekotherm vypadá zima příjemněMandarinky v zimní zahradě společnosti AZ Ekotherm

 

 

17.12.2018      V prosinci 2018 dokončíme  v Hlincové Hoře u Českých Budějovic stavbu zastřešení bazénu pro celoroční využívání. Provedení je EURO92 s izolačními trojskly, dřevina odolná proti vlhkosti - meranti. Zastřešení bazénu je doplněno nuceným větráním, odvlhčováním a klimatizací.

Zimní realizace zastřešení bazénu  prosinec 2018 Hlincová Hora

Zimní zahrada AZ Ekotherm,  prosinec 2018, Hlincová Hora

 

 

 

18.9.2018  Zahajujeme výměnu oken na Praze 1 - ulice Opletalova. Přímo naproti pražskému hlavnímu nádraží zahajujeme výměnu špaletových oken na čelní fasádě domu Opletalova č.p. 39, který prochází celkovou rekonstrukcí.

Rekonstrukce domu se špaletovými okny AZ EKOTHERM na Praze 1 ulice Opletalova 39

 

13.7.2018 Výměna oken na hlavní fasádě Gymnázia Trutnov je dokončena! Již na počátku  července jsme dokončili výměnu špaletových oken na hlavní fasádě Gymnázia Trutnov situovanou do Jiráskova náměstí. Využijeme čas letních prázdnin a budeme pokračovat  v prostorách školy, které jsou během školního roku frekventované.

výměna špaletových oken na Gymnázium Trutnov

7.5.2018  Realizace zimní zahrady u Mělníka. I během letošní zimy jsme zrealizovali několik zimních zahrad. Z realizace zimní zahrady nedaleko Mělníka nám poslal zákazník několik fotografií, včetně již vybavené zimní zahrady, užívané ke spokojenosti. 

zimní zahrada AZ EKOTHERM Mělník zimní zahrada AZ EKOTHERM Mělník zimní zahrada AZ EKOTHERM Mělník zimní zahrada AZ EKOTHERM Mělník zimní zahrada AZ EKOTHERM Mělník zimní zahrada AZ EKOTHERM Mělník

4.4.2018  Děkujeme Vám za návštěvu na veletrhu!   Děkujeme všem našim návštěvníkům a obchodním partnerům za návštěvu na veletrhu FOR GARDEN Praha. Díky Vám byl i letošní ročník pro nás úspěšný !

Expozice AZ EKOTHERM - FOR GARDEN 2018

9.3.2018 Navštivte nás na veletrhu!  Ve dnech 22.-25. března 2018 nás můžete navštívit na tradičním jarním veletrhu FOR GARDEN v Praze na výstavišti PVA Letňany. Naše expozice je umístěna v hale 1/A17, kde můžete shlédnout atypickou zimní zahradu se zdvižně-posuvným HS portálem a špaletové okno určené do historické zástavby.

Veletrhu FOR GARDEN Praha - Letňany 2018 se zúčastní AZ EKOTHERM.

9.2.2018 Právě realizujeme atypickou zimní zahradu. Letošní mírná zima nám umožnila průběžně realizovat několik zimních zahrad. Z aktuálních realizací představujeme tuto atypickou zimní zahradu u rodinného domu nedaleko Plzně.

Montáž zimní zahrady AZ EKOTHERM nedaleko Plzně.

3.1.2018  Aktuální snímek interiéru celoročně uživatelné zimní zahrady AZ EKOTHERM s výhledem na letošní první příděl sněhu v Šumperku.

interiér celoročně uživatelné zimní zahrady AZ EKOTHERM

15.12.2017  Realizace dubových špaletových oken v centru Prahy. Aktuálně dokončujeme realizaci špaletových oken na Praze 1 - Rezidence Ostrovní 8, která jsou vyrobena z lepených dubových lamel. Precizní provedení, prakticky v nábytkové kvalitě,  dotváří několikastupňová povrchová úprava lazurovacím lakem v odstínu eiche hell.

realizace špaletových oken AZ EKOTHERM - Praha 1, Ostrovní 8 detail dubového špaletového okna AZ EKOTHERM dubové špaletové okno AZ EKOTHERM - detail profilovaného poutce luxusní špaletová okna ve dřevině dub AZ EKOTHERM na Praze 1, rezidence Ostrovní 8 dubové špaletové okno AZ EKOTHERM

8.11.2017 Zahajujeme významnou zakázku - Gymnázium Trutnov. Po včerejším schválení nainstalovaného vzorového okna památkáři a investorem zahajujeme výrobu špaletových oken na veřejné zakázce Oprava a výměna oken Gymnázium Trutnov, kterou budeme průběžně realizovat v následujících dvou letech.

špaletová okna Gymnázium Trutnov špaletová okna Gymnázium Trutnov špaletová okna Gymnázium Trutnov špaletová okna Gymnázium Trutnov

9.10.2017 Na návštěvě u zákazníka. Nemohli jsme odmítnout milé pozvání od našeho spokojeného zákazníka, kterému jsme v Praze - Horních Počernicích zrealizovali tento zahradní - bazénový domek. Pro jeho realizaci jsme využili našich zkušeností ze zimních zahrad. Konstrukce oken a dveří vychází z námi vyráběných špaletových oken. Veškeré konstrukční prvky jsou z lepených hranolů, povrchově upravené akrylátovými laky. Otevřená část je využita jako posezení (dle vyjádření majitelů byla přes léto jednoznačně nejvíce využívaná z celého domu), uzavřená část slouží jako malá posilovna. Vše je doplněno bohatou květinovou výzdobou.

zahradní domek Praha zahradní domek Praha zahradní domek Praha zahradní domek Praha zahradní domek Praha

4.9.2017 Navštivte nás! Pokud se zajímáte o zimní zahrady, přijďte se podívat do našeho domu oken a zimních zahrad v Praze - Uhříněvsi a uvidíte, jak nám to v našich dvou zimních zahradách a jejich okolí v těchto dnech krásně kvete.

zimní zahrada - Praha - Uhříněves interiér zimní zahrady Praha - Uhříněves zimní zahrada - Praha - Uhříněves zimní zahrada - Praha - Uhříněves zimní zahrada - Praha - Uhříněves zimní zahrady - Praha - Uhříněves

11.8.2017 Právě realizujeme zimní zahradu, okna a dveře na novostavbě rodinného domu v obci Hradišťko, která je vzdálená pouhé 2 kilometry od restaurace Hájenka, kterou proslavil film Slavnosti sněženek.

zimní zahrada AZ EKOTHERM Hradišťko zimní zahrada AZ EKOTHERM Hradišťko zimní zahrada AZ EKOTHERM Hradišťko zimní zahrada AZ EKOTHERM Hradišťko zimní zahrada AZ EKOTHERM Hradišťko

21.7.2017 Na návštěvě u zákazníka. Tuto zimní zahradu jsme realizovali pro zákazníka v Mnichovicích, kde jsme během návštěvy byli pod neustálým, ale přátelským, dohledem.

zimní zahrada AZ EKOTHERM v Mnichovicích
 4.7.2017 Realizace špaletových oken. Aktuálně realizujeme špaletová okna na bytovém domě v Praze 7 - ulice Ovenecká s požadavkem na zachování původního vzhledu, včetně ozdobných poutců a frézovaných stulpů s ozdobnými hlavicemi.

špaletová okna AZ EKOTHERM - Praha 7

 7.6.2017 A ještě jednou jižní Morava. Tentokrát prosklená pergola, která byla realizovaná v zimním období. Prosklená střecha je zde ideálním řešením. Jakékoliv jiné zastínění terasy by přitemnilo nádherný vzdušný interiér tohoto domu.

prosklená pergola AZ EKOTHERM - jižní Morava

22.5.2017 Realizace zimní zahrady na jižní Moravě. Z centra vinařského kraje jižní Moravy nám poslal zákazník fotografii námi realizované zimní zahrady Toscana. Realizace proběhla v roce 2013 a nyní se zákazníkem řešíme možnosti jejího rozšíření.

zimní zahrada Toscana

12.7.2016 Realizace zimní zahrady v Mladé Boleslavi. Představujeme Vám realizaci zimní zahrady v Mladé Boleslavi, kde čelní stěna je řešena zdvižně-posuvnéým kováním HS portál se čtyřmi posuvnými křídly, díky kterému se získá velký otevřený prostor.

realizace zimní zahrady AZ EKOTHERM v Mladé Boleslavi realizace zimní zahrady AZ EKOTHERM v Mladé Boleslavi realizace zimní zahrady AZ EKOTHERM v Mladé Boleslavi realizace zimní zahrady AZ EKOTHERM v Mladé Boleslavi 

21.6.2016 Obnova rodného domu Ferdinanda Porsche. Společnost Škoda Auto navrací rodnému domu Ferdinanda Porsche původní vzhled z roku 1875. Je nám ctí, že jsme byli vybráni pro dodávku špaletových oken na tuto rozsáhlou rekonstrukci.

špaletová okna na rodný dům Ferdinanda Porsche Vratislavice nad Nisou špaletová okna na rodný dům Ferdinanda Porsche Vratislavice nad Nisou špaletová okna na rodný dům Ferdinanda Porsche Vratislavice nad Nisou

24.5.2016 Další letošní zimní zahrada se právě realizuje nedaleko jihočeského Písku. Kombinace lazury v odstínu jedlové zeleně v kombinaci s měděnými klempířskými prvky působí velmi elegantně.

zimní zahrada AZ EKOTHERM Písek

19.3.2016 Získali jsme cenu Grand prix na veletrhu FOR GARDEN 2016 za promyšlené technické řešení zimní zahrady Riviéra zasklené izolačními trojskly, včetně prosklené střechy. Tímto má zimní zahrada nadstandardní tepelně - izolační vlastnosti. Oceněn byl rovněž kvalitní design a nápadité stínění ! 

FOR GARDEN 2016 - Grand prix - AZ EKOTHERM Zimní zahrada Riviera na FOR GARDEN 2016 Interiér zimní zahrady Riviéra Zimní zahrada Riviéra - AZ EKKOTHERM 

17.2.2016 Navštivte nás na veletrhu!  Jaro se blíží a s ním tradiční veletrh FOR GARDEN. Navštivte nás ve dnech 17.-20. března v Praze na výstavišti PVA Letňany, kde si prohlédnete špičkovou zimní zahradu RIVIERA s izolačním trojsklem, včetně interiérového vybavení. Těšíme se na Vás na stánku 1A17!

4.1.2016 Úroda citrónů v zimní zahradě v Praze - Horních Počernicích.  Aktuální fotografií Vám prezentujeme letošní bohatou úrodu citrónů v námi realizované zimní zahradě v Praze - Horních Počernicích. Celoročně uživatelné zimní zahrady AZ EKOTHERM dokáží i v naší české kotlině vytvořit subtropické klima, díky kterému je i letošní úroda velmi bohatá.

zimní zahrada AZ EKOTHERM v Praze Horních Počernicích

23.11.2015 Realizace zimní zahrady na vile Tonička.  V  červnu loňského roku jsme poprvé publikovali fotografie z naší realizace zimní zahrady na rekonstrukci prvorepublikové vily Tonička, která byla nyní prezentována na prestižním portálu Bydlení - iDnes. Je pro nás prestižní záležitostí, že jsme se mohli na této velmi úspěšné rekonstrukci podílet.

http://bydleni.idnes.cz/rekonstrukce-funkcionalisticke-vily-d81-/rekonstrukce.aspx?c=A151105_104143_rekonstrukce_rez

zimní zahrada AZ EKOTHERM zimní zahrada AZ EKOTHERM zimní zahrada AZ EKOTHERM zimní zahrada AZ EKOTHERM  zimní zahrada AZ EKOTHERM 

4.11. 2015  Na návštěvě u zákazníka.  Velmi rádi jsme přijali pozvání od našeho spokojeného zákazníka v Praze, aby nám ukázal již nádherně zařízenou - námi realizovanou - zimní zahradu. Díky zdvižně - posuvným HS portálům se zde povedlo perfektně propojit jídelnu z interiérové části domu do zimní zahrady, která je postavena na dříve nepříliš využité části terasy. Zimní zahrada se ihned stala jednou z nejvyužívanějších částí domu. Děkujeme za velmi příjemnou návštěvu a přejeme spoustu hezkých chvil v zimní zahradě, třeba u sklenky dobrého vína !

zimní zahrady - AZ EKOTHERM zimní zahrada - AZ EKOTHERM 

16.9.2015 Čtyři zimní zahrady na vzdálenosti 800 m! Pravda, kde jinde než v Šumperku, kde má společnost AZ EKOTHERM vlastní výrobní závod, by měla být největší koncentrace realizovaných zimních zahrad. Aktuální realizací se to povedlo v městské části Temenice u čtyřech rodinných domů na ulicích Pod Senovou, Francouzská, Holandská a Bohdíkovská.

zimní zahrada AZ EKOTHERMZimní zahrada AZ EKOTHERMzimní zahrady AZ EKOTHERMzimní zahrada AZ EKOTHERM

30.8.2015 Utišili jsme hluk z hlavního nádraží a magistrály! Nad všechna očekávání dopadla první etapa výměny špaletových oken přímo nad pražským hlavním nádražím na bytovém domě Španělská 8. Byt v prvním patře, který je vystaven hluku z nádraží a sousedící magistrály, je prakticky úplně odhlučněn. Rovněž tvarově náročné členění bylo díky odbornosti našich pracovníků zvládnuto na výbornou!

špaletové okno AZ EKOTHERM

 

10.8.2015 Aktuálně dokončujeme realizaci špaletových oken na bytovém domě v Praze na Malé straně v ulici Karmelitské.

špaletová okna AZ EKOTHERM Praha - ulice Karmelitská

3.8.2015 Tuto zimní zahradu jsme právě zrealizovali v Praze - Břevnově. Tato zimní zahrada nenarušuje, ale naopak elegantně doplňuje původní stavbu.

zimní zahrada AZ EKOTHERM

30.7.2015 Právě realizujeme - Domov pro seniory Bílá Opava - atrium.

prosklené atrium - zimní zahrada AZ EKOTHERM

21.7.2015 Další špaletová okna dnes expedujeme do městské části Praha 7.

špaletová okna AZ EKOTHERM

14.7.2015   Úroda banánů v Čechách ! I tak by se daly nazvat fotografie od našeho zákazníka, které dokumentují dozrávající úrodu banánů v zimní zahradě, kterou realizovala naše firma nedaleko Mělníka.

úroda banánů v zimní zahradě AZ EKOTHERM úroda banánů v zimní zahradě AZ EKOTHERM

8.7.2015 Tato špaletová okna se dnes montují na jihu Moravy do památkově chráněného objektu. Zajímavé je použití dřeviny dub v kombinaci s lazurovací barvou v původním odstínu a repliky původních ozdobných prvků.

špaletové okno AZ EKOTHERM špaletové okno AZ EKOTHERM špaletové okno AZ EKOTHERM

25.6.2015 Právě jsme dokončili letošní další realizaci zimní zahrady.  Tentokrát v Náchodě u rodinného domu, který prochází kompletní rekonstrukcí. Zimní zahrada je doplněna řadou ozdobných prvků a izolačními dvojskly s pískovaným motivem dle vlastního návrhu zákazníka. Naše další aktuální realizace můžete shlédnout na naší facebookové stránce ►

prosklená střecha zimní zahrady v Náchodězimní zahrada v Náchodě - AZ EKOTHERMzimní zahrada v Náchodě - AZ EKOTHERMzimní zahrada v Náchodě - AZ EKOTHERM

27.1.2015 Aktuálně realizujeme špaletová okna na Praze 2 - ulice Polská. Jedná se o další významnou zakázku pro bytová družstva a společenství vlastníků bytových jednotek  v této městské části, která je pod dohledem úřadu památkové péče.

špaletová okna AZ EKOTHERM - Praha 2 špaletová okna AZ EKOTHERM - Praha 2 špaletová okna AZ EKOTHERM - Praha 2

6.1.2015   Využijte výhodných zimních slev na zimní zahrady až do výše 20 % z ceníkových cen a zrealizujte svou zimní zahradu výhodně právě v tomto období. Jelikož jsou všechny prvky povrchově upravené a používáme montážní materiály speciálně vyvinuté pro zimní období, obavy nejsou na místě. Garancí kvality jsou rovněž zkušenosti našich pracovníků s touto montáží. Výhodné zimní slevy lze rovněž využít na dřevěná eurookna a na špaletová okna vyráběná naší společností. V případě Vašeho zájmu nás můžete kontaktovat on-line poptávkovým formulářem nebo navštivte některé z našich obchodních zastoupení.

montáž zimní zahrady AZ EKOTHERMmontáž zimní zahrady AZ EKOTHERMmontáž zimní zahrady AZ EKOTHERMmontáž zimní zahrady AZ EKOTHERMmontáž zimní zahrady AZ EKOTHERMmontáž zimní zahrady AZ EKOTHERMmontáž zimní zahrady AZ EKOTHERMmontáž zimní zahrady AZ EKOTHERM

21.11.2014  Na konci letošního léta jsme zrealizovali zimní zahradu na Praze 5, ze které jsme právě obdrželi fotografie od zákazníka, kdy zimní zahrada je již kompletně zařízena a užívána ke spokojenosti.
 

zimní zahrada AZ EKOTHERM - Praha 5zimní zahrada AZ EKOTHERM - Praha 5zimní zahrada AZ EKOTHERM - Praha 5

19.9.2014  V samotném centru hlavního města Prahy jsme přes léto realizovali výměnu špaletových oken CORONE na bytovém domě na křižovatce ulic Valentýnská a Kaprova.

špaletová okna AZ EKOTHERM - Praha 1

7.7.2014  Nedaleko Divadla pod Palmovkou na Praze 8 dokončujeme realizaci špaletových oken EKOTHERM.

špaletová okna AZ EKOTHERM - Praha 8, ulice Světovašpaletová okna AZ EKOTHERM - Praha 8, ulice Světovašpaletová okna AZ EKOTHERM - Praha 8, ulice Světova

16.6.2014 Dnes jsme obdrželi fotografie námi realizované zimní zahrady od zákazníka z Prahy - Kbel. Rádi se o ně s Vámi podělíme.

zimni zahrada AZ EKOTHERM - Praha-Kbelyzimni zahrada AZ EKOTHERM - Praha-Kbelyzimni zahrada AZ EKOTHERM - Praha-Kbelyzimni zahrada AZ EKOTHERM - Praha-Kbelyzimni zahrada AZ EKOTHERM - Praha-Kbely

30.5.2014 Na kraji Šáreckého údolí v Praze 6 Dejvicích aktuálně realizujeme zimní zahrady ve velmi příjemném Boutique hotelu Villa Milada.

realizace zimní zahrady AZ EKOTHERM - Villa Milada Praharealizace zimní zahrady AZ EKOTHERM - Villa Milada Praharealizace zimní zahrady AZ EKOTHERM - Villa Milada Prahazimní  zahrada v hotelu Villa Milada Praha

24.3.2014 Děkujeme všem návštěvníkům veletrhu FOR GARDEN 2014 za návštěvu naší expozice, na které jsme prezentovali naši veletržní novinku - altán Nostalgie vybavený nábytkem a doplňky firmy MA MAISON

dřevěný altán Nostalgie - AZ EKOTHERMdřevěný altán Nostalgie - AZ EKOTHERMdřevěný altán Nostalgie - AZ EKOTHERM

12.12.2013 Aktuálně realizujeme dvě zakázky špaletových oken v samotném centru hlavního města na Praze 1, v ulicích Bolzanova a Vladislavova.

AZ EKOTHERM - špaletová okna Praha 1AZ EKOTHERM - špaletová okna Praha 1AZ EKOTHERM - špaletová okna Praha 1 - Vladislavova

12.11.2013 Představujeme naši realizaci atypické zimní zahrady v Litomyšli z podzimu letošního roku. Z této realizace jistě zaujme vhodně doplněná atika prosklené stěny, která architektonicky ladí s rovnou střechou rodinného domu a využití možností zdvižně posuvných stěn - HS portálů - v obvodu zimní zahrady.

zimní zahrada AZ EKOTHERM v Litomyšli zdvižně-posuvné stěny v zimní zahradě AZ EKOTHERM   atika prosklené střechy AZ EKOTHERM

8.10.2013 Aktuálně realizujeme prosklené světlíky a historická okna v provozní budově Národního divadla v Praze. Jedná se o baletní sály na Andělském náměstí v samotném historickém centru hlavního města.

prosklené světlíky - Národní divadlo Praha

 20.6.2013 Další úspěšná realizace zimní zahrady, tentokrát v Písnici u Prahy. Fotky zaslané zákazníkem vždy potěší. 

zimní zahrada Písnicezimní zahrada Písnicezimní zahrada AZ EKOTHERM v Písnici

Stejně tak, jako tato fotografie, kterou nám zaslal rovněž náš zákazník v měsíci červnu. Doufáme, že ho bujná vegetace z velmi příjemné zimní zahrady nevyžene!

interiér zimní zahrady AZ EKOTHERM

25.3.2013 Právě realizujeme výměnu špaletových oken na památkově chráněných objektech v centru Hradce Králové na ulicích Mánesova a Karla IV.

špaletová okna AZ EKOTHERMšpaletová okna AZ EKOTHERMšpaletová okna AZ EKOTHERM

11.2.2013 Těšíme se na Vás na naší letošní první výstavě - veletrhu FOR GARDEN, který se uskuteční na výstavišti v Praze - Letňanech ve dnech 21.-24. března 2013. V letošním roce jsme se rozhodli zde postavit naši nejprodávanější typovou zimní zahradu Riviéra, kterou si tak budete moci detailně prohlédnout.

Aktuální fotografie od zákazníka ze zimní zahrady

11.2.2013  Z této zimní zahrady od Mělníka jsme od spokojeného zákazníka dostali fotografie již podruhé. Jsme rádi, že se tam rostlinám tak skvěle daří, což dokumentuje nádherně rozkvetlá akácie, která v tomto únorovém počasí obzvláště potěší.

interiér zimní zahrady

Právě realizujeme

11.11.2012 Oblouková prosklená stěna v novém reprezentativním sídle renomované realitní kanceláře Agent Real v centru Šumperka na Hlavní třídě. Po několika letech je pokračováním rekonstrukce tohoto zajímavého domu. Je vyrobena  v systému  EURO IV88 s izolačními trojskly, které zajistí tepelný komfort pro uživatele. Nové členění umožní odvětrání prostoru a zároveň respektuje původní historický vzhled. Zakázka je realizována včetně náročné montáže.

dřevěná okna a dveře AZ EKOTHERM

Právě realizujeme

6.11.2012 V místech, kde se natáčel legendární film Slavnosti sněženek, realizujeme  atypické prosklení střechy, kde jsme využili naše zkušenosti z realizací zimních zahrad.

Vystavovali jsme na FOR ARCHu 2012

27.9.2012 Děkujeme všem návštěvníkům letošního veletrhu FOR ARCH za návštěvu naší expozice, kde si mohli prohlédnout zimní zahradu, která po veletrhu putovala ke konečnému zákazníkovi. Velkou pozornost vzbudilo i špaletové okno s ohýbanými skly, které je rovněž nachystané ke konečnému zákazníkovi na bytový dům ve Veletržní ulici v Praze.

 

Další úspěšná realizace na Praze 1

22.8.2012 Během měsíce srpna jsme dokončili další realizaci špaletových oken v bytovém domě v Praze 1 - Novém Městě, ulice Pštrossova.

špaletová okna AZ EKOTHERM - Praha 1 01špaletová okna AZ EKOTHERM - Praha 1

Realizovali jsme zimní zahradu v srdci Hané

7.6.2012 Fotografie, které nás potěšily - a to hned 2 krát, nám zaslal zákazník, kterému jsme před lety realizovali atypickou zimní zahradu u jeho rodinného domu v Tovačově. Jednak můžeme vidět již plně zabydlenou zimní zahradu, která výrazně rozšířila obytnou část domu a zároveň zapadá do nádherné vnější zahrady, a zároveň se na nás zákazník obrátil v rámci další realizace - tentokrát  prosklené pergoly. Děkujeme tímto za pěkná fota a důvěru ve společnost AZ EKOTHERM!

zimní zahrady AZ EKOTHERMzimní zahrady AZ EKOTHERMzimní zahrady AZ EKOTHERM

 

 

 

Realizovali jsme - replika klasické oranžerie předána zákazníkovi

5.1.2012 V měsíci prosinci bylo úspěšně  předáno zákazníkům k užívání několik zimních zahrad. Dokončena byla rovněž replika klasické oranžerie, o které jsme Vás již informovali.  Počet realizací zimních zahrad společnosti AZ EKOTHERM v loňském roce překročil magickou hranici 1000.

zimni zahrada replika oranzerie zimni zahrada replika oranzeriezimni zahrada replika oranzerie

Právě realizujeme - replika klasické oranžerie

21.11.2011 Na přání zákazníka právě realizujeme nedaleko hlavního města Prahy zimní zahradu - repliku klasické oranžerie. Celé konstrukčně náročné dílo je spojením klasického stylu anglických oranžerií a moderního technického řešení, které umožní zákazníkovi komfortní celoroční využití. Podobné předchozí realizace najdete v naší fotogalerii zimních zahrad.

zimní zahrady oranžeriezimní zahrady oranžeriezimní zahrada oranžerie

Špaletová okna v Praze - Podolí

27.9.2011 Další realizace špaletových - kastlových oken, ze které jsou následující fotografie,  byla dokončena v Praze - Podolí.

špaletová okna Podolíšpaletová okna Podolíšpaletová okna Podolí

 

Realizace na Praze 1 je ve finále

19.5.2011   Náročná výměna špaletových oken v samotném centru Prahy se úspěšně blíží ke konci. Z následné fotografie je vidět, že byl plně zachován původní vzhled domu, přičemž jeho obyvatelé mohou využívat komfortu moderního okna. Významným přínosem pro uživatele jsou rovněž výrazně vylepšené tepelné a zvukově-izolační vlastnosti.

výměna špaletových oken AZ EKOTHERM

Veletrh FLORA Olomouc 2011 byl úspěšný

3.5.2011   Tradiční jarní veltrh FLORA Olomouc 2011 byl pro naši společnost úspěšný. Desetitisíce návštěvníků měly možnost si prohlédnout námi vystavovanou zimní zahradu, letos velmi povedeně zasazenou mezi expozice zahradní architektury. Potěšil nás zájem návštěvníků, přijatá pozvání od zákazníků, kteří se rozhodují realizovat s námi zimní zahradu a zejména přátelské návštěvy od spokojených zákazníků, kteří již námi dodanou zimní zahradu ke spokojenosti užívají. Máme přislíbené další fotografie již obydlených zimních zahrad, o které se s Vámi na našem webu v sekci fotogalerie podělíme.

zimní zahrady FLORA 2011zimní zahrady FLORA 2011zimní zahrada FLORA 2011

Veletrh FLORA Olomouc

FLORA Olomouc

29.4.2011   Zveme Vás do naší expozice v hlavním pavilonu A na tradičním jarním veletrhu FLORA Olomouc, který právě o tomto víkendu probíhá. Můžete si zde prohlédnout dřevohliníkovou zimní zahradu, prosklenou pergolu a seznámit se s dalším sortimentem naší společnosti.

 

24.3.2011 Zvýšení sazby DPH na dodávky s montáží  otvorových výplní a zimních zahrad ve dvou krocích od ledna 2012 na 14 % a od ledna 2013 na 17,5 % je určitě lepší varianta než skokové zvýšení na 20 %. K tomu od počátku roku je avizované již druhé zvýšení cen od dodavatelů izolačních skel. Pokud se právě nyní rozhodujete o výměně oken nebo o stavbě zimní zahrady, máte stále možnost je realizovat za výhodných cenových podmínek.

3.3 2011 Zvýšení sazby DPH, respektive její sjednocení na 20 % u bytové výstavby  je podle našich politiků rozhodnuto. Z původního termínu od roku 2012 se dnes již hovoří o letošním řijnu. Využijte proto možnost při dodávce spolu s montáží realizovat dřevěná okna, zimní zahrady, vchodové dveře a další doplňkový sortiment od společnosti AZ EKOTHERM stále za sníženou 10-ti % DPH.

 

Šťastné a veselé v nových zimních zahradách od nás

3.12.2010 Celkem 81 zimních zahrad AZ EKOTHERM bylo letos dokončeno nebo je těsně před dokončením a předáním zákazníkům. Tímto se  i letos se výrazně rozrostl okruh našich zákazníků. Věříme, že si v našich zimních zahradách nebo za našimi okny spokojeně užijí blížící se vánoční svátky.

zimní zahrady - AZ EKOTHERMzimní zahrady - AZ EKOTHERMzimní zahrady - AZ EKOTHERM

10-ti letá záruka na povrchovou úpravu

10.11.2010 Proškolením našich obchodních zástupců jsme úspěšně završili proces certifikace na možnost poskytování 10-ti leté záruky SIKKENS LONGLIFE na povrchovou úpravu. Tímto jsme se zařadili mezi vybrané výrobce, kteří tuto záruku mohou poskytovat. Základní inforamce o tomto programu naleznete zde . Další informace Vám poskytnou naši obchodní zástupci.

to dnech poslední šanci se dohodnout na realizaci. Dovolujeme si Vám své rozhodnutí  dále neodkládat a kontaktovat nás.

Další realizace špaletových oken

25.10.2010 V těchto dnech úspěšně dokončujeme další realizaci špaletových oken na bytovém domě v Praze 7 - Holešovicích.

 špaletová okna - AZ EKOTHERMšpaletová okna - AZ EKOTHERMšpaletová okna - AZ EKOTHERM

Když se dílo podaří

6.10.2010 Se souhlasem zákazníka Vám prezentujeme již plně zabydlenou zimní zahradu u Olomouce. Tato zimní zahrada byla realizována na již hotové terase s využitím částečné podezdívky a je celoročně užívána k plné spokojenosti zákazníka. Subtropické rostliny jsou pro něj nejen zálibou, ale i profesí - což dokládají následující fotografie.

 zimní zahrady AZ EKOTHERMzimní zahrady - AZ EKOTHERMzimní zahrady - AZ EKOTHERM

 

30.9.2010 Z důvodu nevyhovujícího technického stavu objektu byla ukončena činnost naší prodejny na Praze 6 - ulici Evropská. Veškeré aktivity této prodejny jsou prozatím přemístěny do sídla společnosti v Praze-Uhříněvsi, přičemž vyhledáváme nové vhodné prostory v oblasti Prahy 5 - 6.

 

Krupobití v Praze - naše zimní zahrada v centru krupobití přestála bez úhony

19.8.2010 Před pár dny se Prahou a jejími okrajovými částmi přehnalo krupobití, které způsobilo značné materiální škody. Využili jsme možnost od našeho zákazníka z jižní okrajové části Prahy, kterému na právě dokončované novostavbě rodinného domu krupobití poničilo fasádu, klempířské prvky a dokonce střešní krytinu. Zimní zahrada dodaná naší společností zůstala kromě několik

a drobných, velmi snadno a rychle opravitelných oděrek zcela nepoškozena, včetně střešních skel !  Tato zatěžkávací zkouška prověřila kvalitu naší konstrukce a potvrdila nutnost správně nadimenzovaných izolačních skel, zejména ve střeše. Děkujeme našemu zákazníkovi za možnost zveřejnění fotografií z této, i pro mnohé další, nepříjemné záležitosti, která se již snad dlouho nebude opakovat.

zimní zahrada - AZ EKOTHERMzimní zahrada - AZ EKOTHERM

poškození fasádypoškození štřešní krytiny kroupamipoškození fasády kroupamipoškození TiZn svodu od krup

Rekonstrukce bytového domu v centru Šumperka

14.7.2010 Jsme rádi, že jsme se mohli podílet na velmi povedené rekonstrukci bytového domu společenství vlastníků Bulharská 2 v samotném centru Šumperka u radnice. Přestože velkou část oken dodala před několika lety konkurenční firma, na dokončení rekonstrukce společných prostor byla vybrána naše společnost, která dodala dřevěná okna a vchodové dveře.  Výsledek můžete vidět na následujících fotografiích, které jsme obdrželi od spokojeného zákazníka.

 vchodové dveře AZ EKOTHERM
- Bulharskávchodové dveře AZ EKOTHERM
- Bulharská

dřevěná okna AZ EKOTHERM -
Bulharskádřevěná okna AZ EKOTHERM -
Bulharskávchodové dveře AZ EKOTHERM
- Bulharskávchodové dveře AZ EKOTHERM
- Bulharskávchodové dveře AZ EKOTHERM
- Bulharskádřevěná okna AZ EKOTHERM -
Bulharská

Realizace špaletových oken

22.6.2010 Zajímavá akce je realizována v průběhu měsíce června. Jedná se o výměnu stávajících špaletových-kastlových oken za nová moderní špaletová okna v Praze 3 na ulici Koněvova. I tato realizace špaletových oken probíhá pod kontrolou Ústavu památkové péče Praha. Více o špaletových oknech společnosti AZ EKOTHERM naleznete zde.

 špaletová okna AZ EKOTHERM
01špaletová okna AZ EKOTHERM
02špaletová okna AZ EKOTHERM
03

 

Právě jsme realizovali

10.6.2010 Letošní květen svým deštivým počasím stavebníkům nepřál. Přesto se naší společnosti podařilo za tento měsíc zrealizovat celkem 9 zimních zahrad. Mezi n

imi i typovou zimní zahradu Toscana na Praze - východ, kterou se i v tomto nepříznivém počasí povedlo za 2 dny kompletně namontovat. Dnes již je zahrada užívána a rádi Vám prezentujeme fotografie zaslané spokojeným zákazníkem. Další informace o našich typových zimních zahradách naleznete zde.

 montáž zimní zahrady typové
AZ EKOTHERMzimní zahrady typové AZ
EKOTHERM - TOSCANA 01zimní zahrady typové AZ
EKOTHERM - TOSCANA 02

Prosklené pergoly

19.5.2010 Prosklené pergoly jsou velmi oblíbeným místem pro relaxaci a odpočinek, přičemž dostatečně ochrání před sluncem a deštěm, a to  při zachování průhledu přes prosklenou střechu -  což jsou výhody oproti polykarbonátu. Proto se tento systém těší čím dál větší oblibě. Další informace o prosklených pergolách vyráběných společností AZ EKOTHERM naleznete zde, popřípadě shlédněte referenční fotografie.

10-ti letá záruka na povrchovou úpravu

5.5.2010 Dalším krokem ke zkvalitnění dřevěných oken vyráběných společností AZ EKOTHERM je zcertifikování na možnost poskytnutí 10-ti leté záruky sikkens LONGLIFE. Tato certifikace byla již úspěšně zahájena před dvěma týdny prvním auditem výroby. Úspěšné ukončení certifikace předpokládáme do konce 2. Q 2010.

Dřevěná okna EURO IV88 s koeficientem Uw=0,69 certifikována

24.4.2010 V tomto týdnu jsme úspěšně certifikovali dřevě

ná okna EURO IV88 s izolačním trojsklem Ug=0,5. Při této certifikaci jsme v akreditované zkušebně CSI Zlín dosáhli vynikající hodnotu celého okna Uw=0,69. Tímto  krokem jsme rozšířili stávající sortiment již dříve certifikovaných oken EURO IV88 se standardním izolačním trojsklem Ug=0,6.  (Dosažená hodnota celého okna s tímto standardním zasklením je Uw=0,80.)

 

 

 

 


Dřevěná okna


Zimní zahrady

   
Dřevěná okna dodáváme ve variantách EURO 68 a EURO 88. Ve výrobě jsou použity dřeviny smrk, borovice a dub. Certifikáty státní zkušebny o zajištění shody se současnými normami jsou samozřejmostí. Zimní zahrady jsou konstrukce z lepených dřevěných hranolů na bázi EURO 68 a EURO 88. Střecha je prosklená, dřevohliníková. Ve výrobním sortimentu je též 5 typových zimních zahrad za výrazně nižší cenu.


Vchodové dveře


Garážová vrata

   
Vchodové dveře jsou dodávány v členění a provedení dle základního katalogu nebo na základě individuálních požadavků zákazníka. Dveře jsou v základním provedení vybaveny pětibodovým kováním.výklopná. Sekční vrata s provedení RAL barev. Výklopná vrata mohou být v dřevěném obložení. Dodáváme a montujeme garážová vrata Hörmann sekční a výklopná. Sekční vrata s provedení RAL barev. Výklopná vrata mohou být v dřevěném obložení..

  

Odkazy : Zimní zahrady - AZ Ekotherm - 

Poptávkový formulář

Jméno:
Telefon:
E-mail:
Druh poptávky + obchodní místo:
Místo realizace:
Mám zájem o:
  Děkujeme za Vaši poptávku, budete kontaktováni z Vámi vybraného obchodního místa.
 
Zadejte kontrolní součet čísel 3,4:
 
Poptávkový formulář