AZ Ekotherm s.r.o. - Zimní zahradyPřátelství 207/100, 104 00 Praha 10 - Uhříněves, tel.: 777 743 261 (dispečink), fax: 267 713 122, e-mail: kral@azeko.cz, web: www.azeko.cz
Cz En Ru
zimní zahrady
špaletová okna
dřevěná okna
vchodové dveře
AZ Ekotherm - výroba eurooken a dveří největší výrobce zimních zahrad v ČR
 

Zimní zahrady na zakázku - AZ ekotherm

Zimní zahrady na zakázku

Atypické zimní zahrady jsou  realizovány přímo na míru pro konkrétní zákazníky. Nejdůležitější je,  aby byly v souladu se stylem domu na který navazují. Tyto zimní zahrady mohou vycházet z projektu předaného zákazníkem, ale častěji jsou navrhovány ve spolupráci zákazníka a odborníků z AZ Ekothermu. Zimní zahrady na zakázku mohou mít rozmanitý tvar, nejčastěji se však realizují v následujícím provedení.

  • Zimní zahrada s pultovou střechou navázanou na stěnu domu je nejjednodušším a taky nejčastějším řešením zimní zahrady a lze ji použít tam, kde je malý přesah střechy a dostatečná výška u stěny domu. Je vhodná pro všechny typy domů a u domů s rovnou střechou ji lze vyrobit s minimálním sklonem a boční atikou, která zakryje sklon střechy.
     
  • Zimní zahrada s pultovou střechou navázanou na střechu domu se používá zejména tam, kde je zapotřebí navázat na stávající střechu a výška svislé stěny domu není dostatečná. Je vhodná tam, kde je možné pokračovat ve sklonu střechy a plynule přejít od stavby domu ke konstrukci zimní zahrady.
     
  • Zimní zahrada s pultovou střechou navázanou na předsazenou konstrukci se používá tam, kde zimní zahrada navazuje na balkon nebo terasu domu. Balkon pak tvoří část střechy zimní zahrady.
     
  • Zimní zahrada se sedlovou střechou navázaná na stěnu domu. Je vhodná k domům se sedlovou střechou, kde tvoří samostatnou loď domu. Pokud je to možné, měl by sklonstřechy zimní zahrady být stejný jako sklon střechy domu.
  • Zimní zahrada se sedlovou střechou samostatně stojící se používá většinou pro bazény. Pozor, samostatně stojící objekt nelze započíst do obytné plochy domu!
     
  • Zimní zahrada se sedlovou střechou se skosenými hranami je ozdobnější varianta sedlové střechy a je vhodná k domům s ozdobnými prvky. Čelo zimní zahrady tvoří půlka mnohoúhelníku, střešní skla jsou trojúhelníková. Nevýhodou je, že zimní zahradu nelze odvětrávat svislými stěnami v nejvyšším bodě. V takovém případě je možné odvětrávání střechou za předpokladu dostatečného sklonu střechy.
     
  • Rohová zimní zahrada je varianta zimní zahrady s pultovou střechou. Zajímavé řešení umožňuje dobré využití výklenků v domě.
     
  • Historická zimní zahrada vychází vzhledově ze starých realizací známých zejména z Anglie. S využitím nových technologií a ozdobných prvků vzniká zajímavé dílo, vhodné k rekonstruovaným historickým domům.

 

Odkazy : Zimní zahrady - AZ Ekotherm - 

Poptávkový formulář

Jméno:
Telefon:
E-mail:
Druh poptávky + obchodní místo:
Místo realizace:
Mám zájem o:
  Děkujeme za Vaši poptávku, budete kontaktováni z Vámi vybraného obchodního místa.
 
Zadejte kontrolní součet čísel 4,3:
 
Poptávkový formulář