AZ Ekotherm s.r.o. - Zimní zahradyPřátelství 207/100, 104 00 Praha 10 - Uhříněves, tel.: 777 743 261 (dispečink), fax: 267 713 122, e-mail: kral@azeko.cz, web: www.azeko.cz
Cz En Ru
zimní zahrady
špaletová okna
dřevěná okna
vchodové dveře
AZ Ekotherm - výroba eurooken a dveří největší výrobce zimních zahrad v ČR
 

Zastřešení bazénů

Zastřešení bazénů

Zastřešení bazénů jsou atypické zimní zahrady, které musí splňovat specielní požadavky na větrání a odvlhčování prostoru. Stejně jako atypické zimní zahrady mohou být realizovány dle projektu předaného zákazníkem, nebo je návrh vytvářen pracovníky AZ Ekotherm ve spolupráci se zákazníkem. Podmínkou realizace je zajištění nuceného větrání bazénu pomocí výkonného ventilátoru a výklopných oken umístěných v nejvyšším bodě svislých stěn. Veškeré elektrické zařízení musí splňovat předepsanou normu pro vlhké prostředí . Doporučuje se vybavení bazénu odvlhčovači a systémem na přikrytí bazénu.

zimni_zahrady_AZ_EKOTHERMzimni_zahrady_AZ_EKOTHERMzimni_zahrady_AZ_EKOTHERM

Konstrukce zastřešení bazénů jsou obdobné jako konstrukce atypických zimních zahrad a nejčastěji jsou realizovány následující typy :

  • Bazény s pultovou střechou navázanou na stěnu domu. Pro tento typ konstrukce je imitující rozpon střechy, který by neměl být více než 5m. Z tohoto důvodu se jedná o typ vhodný zejména pro menší bazény.
     
  • Bazény se sedlovou střechou navázanou na stěnu domu. Je vhodný k domům se sedlovou střechou, kde tvoří samostatnou loď domu. Je vhodné, aby sklon zimní zahrady byl stejný jako sklon střechy domu.Tento typ konstrukce umožňuje realizovat rozměry až do 7x13m.
     
  • Bazény se sedlovou střechou samostatně stojící jsou nejčastější variantou. Pro zajištění potřebné stability je vhodné, aby alespoň jedna stěna byla vyzděná.
     
  • Bazény se sedlovou střechou se skosenými hranami je ozdobnější varianta sedlové střechy a je vhodná k domům s ozdobnými prvky. Nevýhodou je, že bazén nelze odvětrávat v nejvyšším bodě.

 

 

Odkazy : Zimní zahrady - AZ Ekotherm - 
Poptávkový formulář